Maribor; 23.2. 2013

Dvorana II. Gimnazija

KK Adecco Old Stars : KMO Dornava 81 : 64 (40 : 38) (23:16, 17:22; 21:12, 20:14)

Sodnika: Kereži, Pirtovšek;

KK Adecco Old Stars: Zemljič 20, Šketa 11, Prosenjak 2, Battisti 2, Krebelj 3, Krašovec, Antonič 2, Kaučič 28, Radej 11, Bunta 2, Stanisavljević

KMO Dornava: Mahorič 17, Klemenčič 5, Metličar 7, Vojsk 13, Zorko 7, Ledinek 6, Ljubec, Čeh, Ciglar 4, Kekec 2, Duh 3, Ciglar Stan the man

No pa smo jih 🙂 Dornavo mislim. Tekme z Dornavo in Račami so za Oldiče posebne, o čemer sem pisal že v poročilu pred tedni. V tisti prvi sezoni, smo se z ekipo Dornave pomerili v play offu za uvrstitev v prvo ligo in kot rad povem Stanu, smo jih pometli in od takrat se nismo izgubili od Dornave 🙂 In najbrž ne bomo nikoli 🙂 No šalo na stran, pred tekmo provokacij seveda s strani gostov ni manjkalo. Skorajda smo potrebovali psihološko filozofski pristop po zadnjem debaklu v Majšperku. Grdo je bilo tam, a hec naše ekipe je v tem, da vemo, da znamo…samo nekako moramo najt pravi motiv, dober začetek in potem bo nevarno in je lahko nevarno za vsakega. Očitno nas mora nekdo podžgat al pa sprovocirat…najbrž no. Dobrih 45 minut pred tekmo, v tej večni zimi, smo se Oldiči zbrali na terenu, da malce konkretneje zagrejemo naše stare kosti, naštelamo roke in poiščemo one Pittbull izraze, ki so se skrili nekje na II. Gimnaziji. To je bilo to.

Prva peterka oldičev je imela nalogo preprečiti vsakršen »slab vstop« v tekmo. In je steklo. Pri domačih sta bila razpoložena Zemljič in Kaučič. Slednji je »ubaco« kar 12 točk v prvi četrtini, odskakal, zapiral in pretekel več, kot v zadnjih dveh tekmah. In to samo v tej četrtini. To je bil ritem. In prednost 7 točk je bila zaslužena. In potem, vstopi Ciglar Stan the men, v šampijonskih rdečih hlačkah šampijonske ekipe Adecco iz leta 2010/2011, hja, prav tiste, ki je zrušila Dornavo na poti do morebitnega finala. V našem klubu radi posodimo kak del šampijonske opreme. Dobra karma 🙂  In Dornava prične s cono. Moram priznat, da tega nismo pričakovali in zato so se pričele težave. Izgubljene žoge Oldičev,  Mahorič, Vojsk in Ledinek so naštelali roke in že smo bili skupaj. Polčas dve točki prednosti za Old Starse. Treba je bilo malo pomiriti duha in zadržati koncentracijo. Napotki so bili jasni. Ni predaje in gremo po zmago. V tretji četrtini smo prebijali cono na dokaj easy način. Preden so gostje to skapirali, smo spet imeli komfortno prednost, šest različnih strelcev pri domačih in tempo Kaučiča, ki je še kar zadeval, skakal in zapiral..aja..in podajal je tudi. Gostje so bili borbeni in so grizli. Prav tako smo domači vedeli, da smo najbrž edina ekipa v ligi, ki jim uspe še tako veliko prednost hitro izgubit in najbrž tudi obratno, a redko. Šlo je do konca. Dobrih pet minut pred koncem tekme, smo Oldiči povišali starost na terenu in škoda, da nisem šel računat skupno starost peterke Oldičev proti koncu tekme. Ampak košarka se igra z srcem pri nas in leta itak ne zanimajo nikogar. Trudimo se in zato nam je na koncu tretja zmaga v sezoni veliko pomenila. Vsi skupaj smo mnenja, da ni zadnja. A to bo treba še dokazati. Vse je v glavah in pristopu. Po tekmi sem uletel z 6 packi v garderobo Dornave in haloo, skoraj nikogar več!! Razočaranje. Zaradi obveznosti na tekmi po tem, mi ni uspelo teči za ekipo Dornave na parking, obljubljam pa, da tole s tretjim polčasom še popravimo. Stan, hja, tebi pa sem itak že rekel 100 x. Lahko izgubimo od vsake ekipe, ampak..od Dornave pa ne bomo nikoli 🙂 .

Tudi Črešnjevca v naslednjem krogu se ne bojimo. A to je že druga zgodba, ki se bo pisala v soboto, 2.3. 2013. Vabljeni na drugo.

Ave iz MB

Damir Battisti