Ekipa 1 2 3 4 T
KK Dornava 10 20 15 8 53
KK Pragersko 12 27 20 19 78

Statistika 

KK Dornava

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Ciglar Primož 2 0 0 5 0 4
Ciglar Stanislav 1 2 0 3 0 4
Bobek Anže 1 3 1 5 0 8
Murko Sašo 0 0 0 0 0 0
Kocjan Blaž 4 0 3 3 0 17
Vojsk Roman 1 0 0 3 0 2
Čoh Leo Forward-Center 1 2 0 1 0 4
Veselič Marko 0 0 0 1 0 0
Kocmut Niko 3 0 1 4 0 9
Kekec Uroš 1 1 0 1 0 5
Skupaj 14 8 5 26 0 53

KK Pragersko

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Bojan Čelan krilo 0 0 0 0 0 0
Andrej Borkovič bek -krilo 5 2 0 2 0 12
Miro Kozar bek 6 10 0 3 0 22
Jure Ravnihar bek 7 6 1 1 0 23
Tilen Miklavčič krilo 3 0 1 4 0 9
David Furma Center 4 4 0 3 0 12
Skupaj 25 22 2 13 0 78

Poročilo tekme Dornava Jack Caffe: Pragersko

V petek, 16.1.2016, smo igralci KK Dornava Jack caffe pričakali goste s Pragerskega. Trdno odločeni, da se jim odločno postavimo po robu in skušamo tekmo narediti čim bolj rezultatsko zanimivo. Takšna je tekma tudi bila-do konca druge četrtine.

  1. Četrtina (10:12)

 Tekma se je začela zelo nervozno z nekaj zgrešenimi meti. Čeprav nas je bilo domačinov precej več kot gostov, ti so imeli 7 prijavljenih igralcev za tekmo, jih nismo uspeli preganjati po igrišču. Vsak naš poskus protinapada je bil neuspešen, kar nekaj težav pa smo tudi imeli s skokom pod lastnim obročem. Kljub vsemu smo se maksimalno borili in ves čas držali stik z gosti. Točke smo imeli zelo lepo razporejene (5 različnih strelcev), pri gostih trije,  in smo čakali na kakšnem preblisk katerega domačega igralca, ki bi potegnil naš voz naprej. Gostje so počasi in rutinirano igrali, a jim je naša cona povzročala nekaj težav. Ker smo domačini slutili, da bi ta tekma lahko šla v našo smer sta bila vzdušje na igrišču in rezultat kar naelektrena in napeta. Omeniti velja še poškodbo gostujočega igralca Čelana, kar je pomenilo, da so gostje ostali s 6 igralci. Na tem mestu gostujočemu igralcu želimo tudi čimprejšnje okrevanje.

  1. Četrtina (20:27)

Stanje na igrišču se ni kaj prida spremenilo-domači smo imeli težave z igro pod košem v obrambi, kjer smo s težavo branili ofenzivo gostujočih zunanjih igralcev, saj sta v tem delu igre Kozar in Ravnihar skupaj dosegla 19 točk (9 in 10). Domači trener je malo premešal postavo, zaukazal agresivno igro in skok. Domača peterka je navodila upoštevala do popolnosti in z agresivno obrambo gostom začela povzročati številne težave. Razigrali so se zunanji igralci, ki so dosegli 3 trojke v zaporednih napadih in domačini smo 4 minute pred koncem povedli za 6 točk. Po minuti odmora, ki so jo zahtevali gostje, smo se vrnili na parket z željo, da četrtino mirno pripeljemo do konca z vodstvom in skušamo izsiliti čim več osebnih napak, kar bi pomenilo metanje prostih metov ter lahko doseganje košev (ob predpostavki, da bi jih zadeli). Žal nas je nesporazum sodnikov in zapisnikarske mize stal dveh prostih metov ravno v trenutku, ko so gostje dosegli 4 točke zapored in se nam približali na vsega dve točki. Temu je še sledilo nekaj dobrih obramb gostov, uspešnih protinapadov in metov, mi pa smo se preveč ukvarjali s sodniki ter premalo s svojo neučinkovitostjo. Žal se nam je poskus počasne igre močno izjalovil in na koncu še dobil bumerang efekt-namesto vodstva smo zaostajali za 9 točk.

  1. Četrtina (15:20)

V drugi del tekme smo stopili odločeni, da skušamo razliko zmanjšati in goste čim bolj utruditi. Žal je ostalo samo pri namenu. Domačini smo poskusili s posamično obrambo stvari obrniti v svoj prid, vendar smo hitro dobili nekaj lahkih košev ali pa smo goste lahko ustavljali samo z osebnimi napakami (samo Kozar je v tej četrtini metal 6 prostih metov). Ponovno smo začeli igrati cono in upali, da bomo nekako le uspeli zmanjšati razliko. Žal nas je začela še bolj pestiti neučinkovitost in kot celo tekmo smo nadaljevali s preveč zgrešenimi meti v bližini koša. Gostje so še dvakrat zadeli and one (2+1) in tekma je šla vse bolj v smer, ki se je tako zelo želimo na vsaki tekmi izogniti-v poraz. Rezultat po 3. četrtinah 45:59 je tudi kazal na to, da smo svojo priložnost zamudili v zadnjih minutah 2. in večini 3. četrtine, ko smo iz vodstva prešli v velik zaostanek, ki ga nismo sposobni nadoknaditi.

  1. Četrtina (8:19)

Upali smo, da bomo v zadnji četrtini skušali malenkost zmanjšati razliko, oz. čim bolj omiliti poraz. Kombinacija nekoliko slabše igre domačih z lepo kombinatorno gostov se je rezultirala v naglem večanju prednosti gostov. V tem delu je domači trener lepo razdelil minutažo med vse igralce in upal, da se kakšnemu vsaj malo odpre in da s kakšnim košem malo dvigne motivacijo in energijo pri soigralcih. Kekec je to zelo lepo nakazal s 5 točkami (2+3), a mu ostali nismo sledili. Dva domača igralca sta v tem delu dobila 5. osebno napako (Ciglar P. in Bobek) in tekma se je počasi končala.

Domačini smo dali vse od sebe, vendar zgleda, da smo nekateri v tej preveliki želji odpovedali in tekmo nehote zapeljali v povsem drugo smer od želene. Morali se bomo  zbrati predvsem pri zaključevanju zicerjev, metov iz polrazdalje in izbiranju podaj-to nam trenutke zelo uspeva, vendar še nimamo prave konstantnosti, izkušenj pa tudi znanja, da bi lahko zadržali nek nivo igre, oz. se imeli sposobnost dvigniti po nekaj slabših odločitvah. Ne glede na vse-verjamemo, da se prva zmaga v letošnji sezoni nezadržno bliža, to pa pritrjuje tudi viden napredek v naši igri.

  1. polčas se je z ogrevanjem začel na prostem, nato pa smo ga nadaljevali na toplem v sosednjem Jacku. Naslednji teden igramo tekmo sezone s Črešnjevcem in dali bomo vse od sebe, da jim vrnemo za poraz na prvi tekmi in jih prehitimo na lestvici!

Lp iz Dornave