Črešnjevec, 28.1.2013; Sodnika: Močnik, Zdravkovič

KK Črešnjevec – KMO Dornava   81 : 71 (19 : 19, 11 : 13, 27 : 12, 24 : 27)

KK Črešnjevec:  Krajnčič, Dolenc (7), Florjančič (42), Gajšt (0), Rozman (1), Kocijančič A. (26), Rajher, Kugl (4), Košir (1)

KMO Dornava:  Mahorič (14), Kekec, Vojsk (10), Veselič, Ledinek (12), Ljubec, Ceh, Ciglar, Zorko (11), Duh (9), Klemenčič (15)

Uf, kaj napisat po spet zelo napeti tekmi, kjer je bila ena od odločilnih četrtin (tako kot na tekmi proti Čiro Starše) tretja četrtina.
“Svaka čast Dornavi”, pubeci so prišli napaljeni, motivirani, zagreti,… in v duhu borbe za res dobro košarko…. To smo vedeli že pred tekmo, ko so se je celotna ekipa Dornave ogrevala na igrišču že cca. 10 minut preden je prvi od “razpuščene bande Črešnjeveca” stopil na igrišče…. (se trudimo, ampak nismo še osvojili neke discipline ali kako bi se že to reklo – vsak nekaj po svoje)….. Glavno je da dve vrsti “ruknemo” celih 2,36 minute, potem pa ima en telefon, drugi se mora malo dol vsest… JAO MENE…. Je pa lepo videt, da ko sodnik zapiska začetek tekme, dihamo kot eden, pa čeprav sem že slišal da se Črešnjevec zanaša na “big 3”, pa je ravno obratno….Ko se tekma začne dihamo vsi za eno ekipo….Tokrat ni bilo Hauptamana in to se je zelo poznalo v naši igri, vendar smo ekipa ki diha za košarko – igranje – fer odnos in tretji polčas (tako kot Dornava). Kljub fenomalnemu Florjančiču in Kocijančiču, moram povedat da točke niso vse tisto kar se dogaja na igrišču, čeprav na zapisniku izgleda tako….Vsaka zmaga je delo celotne ekipe, tudi tistih ki ne izstopajo pri točkah, vendar pa so pomemben člen naše “bande” Dolenc, Košir, Kugl, Hauptman, Kranjčič, Rajher, Rozman, Ozvaldič, Gmeiner pa kolko tolko še jaz… To sem moral povedat, ker sem že marsikje slišal, da brez naših treh, ne bi zmagovali….morda res ne bi dosegali toliko točk, bi pa se borili do konca kot ekipa….

Glede tekme pa tak…. Ker sem bil terenski (živčen čez celotno tekmo), malo pomagal pri naši mizi, malo igral, malo dajal “nasvete bandi” ne morem ravno opisat celotnega dogajanja na igrišču…. Je pa res, da nam je sijajna ekipa iz Dornave povzročala velike velike težave čez celotno tekmo…. Dornava je zadevala za tri, grizla v obrambi, dobivala skoke, so pa pubeci tu pa tam preslišali kak nasvet trenerja in takrat smo se domači pač nekak začeli približevat..Dornava je vodila čez celoten prvi polčas, njihove menjave, hitra igra, disciplina v napadu in obrambi, je diktirala tempo v prvem polčasu in tako Črešnjevec nikakor ni našel svoje igre…..Vsi ki so pri Dornavi stopili na igrišče, so prispevali zelo veliko za ekipo in rezultat z vodstvom Dornave po prvem polčasu je popolnoma zaslužen….Med odmorom (en na wc, drug na telefon, tretji je hotel ven na špricer in cigaret) je stopila na sceno naša trenerka Hohneceva in z malo visokom glasom spodbudila da je tretja četrtina uspela tako kot znamo….Čeprav je Dornava pritiskala iz vseh strani….

4 četrtina, začeli s prednostjo, Dornava ne popušča, dve moji napaki in hitro je Dornava bila na ulovljivih 4-5 točk, dve minuti do konca, sem že bil zdavnaj na klopi, Dornava protinapadi (včasih uspešni, včasih ne), napadi Črešnjevca prekinjeni z osebnimi, veliko res veliko zgrešenih prostih metov Črešnjevca in Dornava je bila še 50 sekund pred koncem v igri za zmago (mislim da -5 točk). Nato Črešnjevcu začuda uspelo zadet par prostih metov, Dornava pa malo nenatačna v napadu in tekma je bila 10 sekund pred koncem odločena… Omenit še pa morem našega kapetana Boštjana Dolenca, ki kljub letom (najstarejši v ekipi, mislim da mu že dve leti manjakta samo dve leti do 40), ki je dobil žogo na sredini (zadnjih 5 sekund), potegnil proti košu, vsi smo mislili da pač stare kosti ne bodo zdržale (razen Boštjana Leskovarja, ki ga je začel slikat), vendar je res v slogu “mladeniča” zabil žogo skozi obroč za končni rezultat 81:71.

Omenit še moram sodnika, ki mislim da po tekmi bi se lahko vsi strinjali, nista naredila večjih napak, kar je lahko potrdil tudi Ledinek, ki je tokrat spremljal tekmo iz tribun…Ne smem pozabit na naše gledalce…Od oka, jih je bilo cca. 20-30 (med njimi tudi @CiglarStanislav – tako da poročanje v živo je bilo) , odlično navijali čez celotno tekmo ter ostali z nami v tretjem polčasu.
Zapisnikar in časomerilec pa sta tudi naredila zelo dobro delo, čeprav imamo staro opremo, kjer tipke včasih ne primejo, oba se še učita in zato vsaka jima čast, ker mislim da ni bila oškodovana nobena od ekip.

Dornavi želimo vso srečo in veliko uspehov še naprej v tej sezoni (pubeci se vzpenjajo) in mislim da bodo drugo leto ena izmed vodilnih ekip v 2. PARKL ligi in bomo imeli ponovno kakšno dobro tekmo.

To je to….se opravičujem če ni bilo opisano vse po četrtinah in tistih pomembnih dogodkih na tekmi, vendar ko sem med tekmo živčen, takrat ne morem razmišljat kaj bi si zapomnil za zapisnik.
Slike iz tekme lahko najdete na http://www.facebook.com/KkCresnjevec

Rok