Starše, 18.11.2011
Sodnika: Topolinjak (Maribor), Fajt (Ptuj).

KK Starše Čiro : KMO Dornava  71 : 61 (15:22, 21:5, 14:20, 21:14)

KK Starše Čiro: Zelenko 11, Kaube 9, Šalamon 9, Garmut 3, Knuplež 2, Dover 12, Pjevič 15, Karahmet 1, Manjevič 7, Glinšek 2, Hercog. Trener Borut Besedić;

KMO Dornava : Mahorič 6, Kocjan 4, Jakelj 14, Vojsk 22, Veselič 6, Grabrovec 2, Čavševc 3, Klemenčič 4, Škerget, Zorko, Kekec. Trener: Danilo Čeh;

Mlada ekipa KK Starše Čiro je pod vodstvom trenerja Boruta Besedića svojo prvo sezono v Parkl ligi otvorila z zmago. Njihov prvi nasprotnik so bili igralci KMO Dornava.

Po prvih minutah srečanja za domačine ni kazalo dobro; najbrž je tudi nekoliko treme naredilo svoje. Napadi niso bili uspešno zaključeni, žoga ni šla v koš, obramba je vse prevečkrat imela luknje, ki jih je nasprotna ekipa znala dobro izkoristiti in tako po nekaj minutah prve četrtine povedla s 4:18. Domači so zadeli samo iz prostih metov. Vendar so se igralci KK Starše Čiro zbrali, končno zaigrali in prvo četrtino zaključili z zaostankom samo 7 točk (15:22). Minuta odmora in navodila trenerja so očitno koristila. Igralci so strnili vrste v obrambi, zaigrali hitreje, bolj agresivno in drugo četrtino dobili z visokih 21:5.

V drugem delu tekme sta ekipi igrali dokaj izenačeno, pri domačinih so osebne napake na klop predčasno pospremile kar dva igralca. Nekaj minut pred koncem je bilo le še 6 točk razlike, vendar so fantje iz KK Starše Čiro uspeli ohraniti zbranost in obdržati vajeti igre v svojih rokah.

Čestitamo tudi gostujoči ekipi za športno borbo. K lepemu in športnemu srečanju je pripomoglo tudi dobro sojenje s sicer strožjim, a doslednim kriterijem sodnikov Topolinjaka in Fajta.