16. 3. 2016 ob 20:15

@Beaujolais

Ekipa 1 2 3 4 T
Beaujolais 18 19 24 14 75
KK Dornava 14 16 15 9 54

Statistika 

Beaujolais

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Majal Robert 3 1 0 3 0 7
Bobnarič Matjaž 4 4 2 2 0 18
Gradišnik Matjaž 0 0 0 1 0 0
Bauman Davor 9 2 3 3 0 29
Meglič Boštjan 1 2 0 2 0 4
Cof Mitja 1 0 0 3 0 2
Sitar Damjan Wing Attack 6 3 0 2 0 15
Skupaj 24 12 5 16 0 75

KK Dornava

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Ciglar Primož 1 1 0 4 0 3
Ciglar Stanislav 0 0 0 3 0 0
Bobek Anže 3 2 2 1 0 14
Kocjan Blaž 2 2 2 4 0 12
Vojsk Roman 2 3 0 4 0 7
Veselič Marko 2 2 0 1 0 6
Šega Dejan 0 0 0 4 0 0
Kekec Uroš 1 1 0 0 0 3
Dabič Dalen krilo 4 1 0 2 0 9
Skupaj 15 12 4 23 0 54

Klet je prazna, v sodih odmeva… a jeseni bo nova trgatev

Fram, 16. marec 2016
sodnika: Kereži, Močnik
gledalcev 5 ( kar 2 odlična igralca iz drugih klubov – zna biti, da sta prišla spremljat vedno boljše igre komisarja lige)

Tako. Raška odisejada z 2 ekipama je zaključena ( no, prvoligaši imajo še 2 gostovanji, kar pa ne spremeni dejstva, da je eksperiment propadel ). Kakšno ime bo jeseni nosila ekipa, ki bo vzplamtela na pogorišču lanskoletnih pretiranih ambicij, bomo še krepko podebatirali na nekaj piknikih med pomladjo in sezono 2016/17). Znano pa je, da so nekateri s svojim »angažiranjem« ogromno prispevali k letošnji (slabi) izkušnji, kar bo gotovo zelo tehten argument pri sestavljanju ekipe za našo že 17. sezono . Pa to naj ostane nam v razmislek, nekaterim vam pa kot kakšna obstranska debata na kakem piru 😉 .
Pa še nekaj o tej zadnji tekmi in kratek pregled sezone.
Ni lahko sestaviti koliko-toliko konkurenčne ekipe, če se nahajaš izven »bazena« dobrega nabora igralcev, hkrati pa daš prednost lokalnim igralcem/kolegom/nadobudnežem, na čemer delamo mi v ŠD Rače že od samega začetka. Dudi pri Dornavi se srečujejo s podobnimi situacijami, kolikor je meni poznano. In, vsaj za nas, menim, da je ravno tak način dela ohranil našo ekipo pri življenju skozi vzpone in padce.
Da nadoknadimo -9 s prve tekme, ko smo (vsaj po našem prepričanju) nekoliko presenetljivo izgubili v Dornavi, je s številnimi odpovedmi s strani naših igralcev, vedno bolj postajala le pobožna želja. Na koncu je naneslo, da sta nas rešila Meglič Boštjan s svojim šele 2. nastopom v tej sezoni in Sitar Damjan s svojim prvencem. Kvalitete obeh so nam bile dobro poznane, a niti sama nista mogla vedeti na kakšnem nivoju je trenutno njuna igra. Kako pa bi le?
A sta oba pozitivno presenetila in ogromno doprinesla k novi/zadnji zmagi ekipe Beaujolais ( bužule, po domače… za vse, ki si še vedno lomite jezike ob francoščini ). Seveda je bila izdatna pomoč za ta izid tudi v ponovnem »AllStar« članu Parkl-a, našem kapetanu Davorju Baumanu, z njegovo ponovno nadpovprečno igro. S svojimi 29 točkami je znova dokazal, da je upravičeno na 2. mestu strelcev v drugi ligi ( Vrečko je pač… Vrečko – še 1x čestitke za odlične predstave v tej sezoni – no,ponedeljkova tekma s Cirkovcami bo hitro pozabljena 😉).
Cof je stisnil zobe kljub poškodbi, Majal je ponovno bil v svojem elementu ?!?, mlajši od bratov Gradišnik, Matjaž, je dobro razbremenjeval tiste, ki so imeli občasno trenutke nezbranosti, Bobnarič pa je po mojem mnenju prikazal eno boljših predstav v našem dresu ( na koncu 18 točk ). Boleč križ je še enemu mlajšemu bratu, Mitji Megliču, »zrihtal« pozicijo trenerja, ta pa se je hitro oborožil s pomočnikom Adom. Meni je zopet pripadel privilegij časomerilca, kar mi je preprečilo kakšno zadeto trojko… takšno, preko dvignjenih Stančijevih rok… a žal ni zneslo. ( Mi je pa v čast, da je Kereži pohvalil moje angažirano delo za semaforjem – ali sem kaj narobe razumel, ko je rekel, da bi bilo zanimivo, če bi jaz sedel za mizo z gumbi v kakšni jederski elektrarni?, npr. Burnsovi).
Na drugi strani je bila ekipa, ki te že z barvo dresov motivira, da hočeš zmagati. A v prvo se nam ni izšlo. Zato smo toliko bolj želeli zmago na povratni tekmi. Začeli smo s trojko Bobnariča, potem pa z nekoliko boljšo (ali bolje rečeno manj zmedeno kot gostje) igro držali razliko na 3-5 točk prednosti, ob polčasu pa še samo -2 zaostanka gledano obe tekmi skupaj.
Ker je bil pritisk v dvorani tako močan, da so piksne kar same pokale, smo hitro stopili v 2. polčas, v katerem pa se je igra domačih še stopnjevala. Sicer so tudi Dornavčani imeli prebliske in npr. po vodstvu +15 prednost prepolovili, a je stari maček Mičo s primernim tajmingom za TO napade uspešno (u)branil, Bauman pa je svojo ekipo ponovno zmagovito pripeljal k varni razliki +21 točk.
Škoda je kakšnih 2-3 akcij domačih, da so bile samo dobre za pogledat – z uspešnim zaključkom bi bile še lepše. A nekaj je potrebno pustiti tudi za naslednjo sezono.
Kljub uvrstitvi ob dnu lestvice, smo do(pre)živeli še eno zanimivo in lepo sezono v PARKLu. Za to smo ob že omenjenih akterjih bili zaslužni še Gradišnik Primož, dr. Tona, dr. Ozy, Bunič, Eki, ter seveda Miha, Žiga in Tadej za zapisnikarsko mizo.
( sem upal, da se bom lahko še kakšnemu igralcu zahvalil za sodelovanje v tej sezoni, pa žal nismo vredni njegove pozornosti )
Sezone seveda še ni konec, zato vam v imenu ekipe Beaujolais želim, da brez poškodb odigrate preostale tekme. V dobre predstave na F4 pa sploh ne dvomim ( vsaj ena tekma bi naj bila izjemno zanimiva – tista med sodniki in predstavniki ekip. Ne vemo edino, kdo bi sodil – no, mi predlagamo Majala 😉 )

dLOOKman

PS: če se je komu dalo prebrati vse to, si zdaj verjetno misli, da je bilo bolje, ko se mi ni dalo pisat zapisnikov…