Tekma 13. kola – 2. liga;

Ptuj, 10. 3. 2012, Sodnika: Kereži; Ledinek

KPŠ – KMO Dornava 98 :49 (18:15, 29:13, 29:6, 23:15)

KPŠ: P. Ferme 4, Hrga 17, M. Novak 11, Rus 20, Kotnik 12, I. Novak 34

Dornava: Mahorič 15, Kocjan 3, Ačko 5, Škerget, Kancler 3, Duh 10, Kekec, Ljubec 5, Klemenčič 8

Tekma brez večjih posebnosti, saj si ekipi letos med seboj ne konkurirata neposredno za napredovanje. Igrala se je športna ter korektna košarka, tako da tudi sodnika nista imela preveč težkega dela. Tako gostje, kakor tudi domačini smo igrali v nekoliko okrnjenih postavah, saj so manjkali nekateri pomembni člani ekip, kar pa se je kasneje bolj poznalo pri gostih iz Dornave. Tekmo smo sicer boljše začeli domačini, toda gostje iz Dornave so s tremi trojkami v tej četrtini hitro odgovorili in celo povedli. Do konca prve četrtine se je tako igrala dokaj enakovredna košarka in prednost domače ekipe po prvih desetih minutah je bila le 3 točke. V drugi četrtini smo domači v obrambi odigrali nekoliko bolj aktivno in zbrano, kar se je poznalo pri podajah gostov, ki pogosto niso šle tja, kamor so želeli. Domača ekipa je v tem delu tekme nekoliko dvignila nivo igre in z bolj kombinatorno igro prihajala do lahkih zaključkov. Polčas se je tako končal z rezultatom 47:28 za ekipo KPŠ.

V tretji četrtini smo še nekoliko dvignili ritem igre in na podlagi odlične obrambe prihajali do lahkih protinapadov. Ekipa Dornave je v tem delu močno padla v igri, imeli so tudi velike težave z organizacijo napada in pogosto jih je celo prehitela sirena, ki oznanja konec napada. Razlika je tako iz minute v minuto rasla, kar je vodilo k zelo sproščeni igri in mirnemu koncu tekme. Kakovost igre danes res ni bila na visoki ravni, poudariti je potrebno tudi zelo slabo izvajanje prostih metov. Smo pa to pomanjkljivost nadomestili z nekaj atraktivnimi podajami in zaključki.

Zadnjo tekmo v domači dvorani smo tako uspešno zaključili in ker ravno pišemo zadnjo poročilo, se v imenu ekipe KPŠ zahvaljujem vsem zapisnikarjem, ki so nam pomagali ter seveda navijačem, ki so nas spodbujali skozi sezono.

HD