Ekipa 1 2 3 4 OT T
KK Črešnjevec 20 14 17 21 9, 18 99
KK Dornava 22 19 14 17 9, 5 86

Statistika 

KK Črešnjevec

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Kugl Uroš 4 3 3 0 4 0 9
3 Blaž Košir 3 3 7 0 2 0 13
5 Dolenc Boštjan 5 2 0 0 5 0 4
13 Kocijančič Tomaž 4 9 6 0 4 0 24
19 Gajšt Rok 1 2 8 0 1 0 12
24 Florjančič Beno 2 7 8 5 1 0 37
Skupaj 26 32 5 17 0 99

KK Dornava

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Ciglar Primož 7 0 0 5 0 14
Ciglar Stanislav 1 0 0 5 0 2
Bobek Anže 8 7 5 5 0 38
Murko Sašo 1 0 0 0 0 2
Kocjan Blaž 2 0 0 3 0 4
Vojsk Roman 2 2 0 5 0 6
Sok Silvo 0 0 0 0 0 0
Čoh Leo Forward-Center 4 1 0 4 0 9
Matic Repič 0 0 0 1 0 0
Radej Kristian 2 2 1 4 0 9
Bender Christian 0 0 0 1 0 0
Kekec Uroš 0 2 0 0 0 2
Skupaj 27 14 6 33 0 86

KK Črešnjevec : KK Dornava Jack Caffe – 99:86 (2 podaljška)

Druga domača tekma, že trije podaljški doma…. Kdo se bo z našo čistilko v telovadnici pogovoril….????

Tempo hujši kot v NBA, po sobotni tekmi, na kateri je Črešnjevec, komaj uspel zbrati 5 igralcev, smo čez 2 dni že imeli novo tekmo, tokrat nas je bilo nekaj več, samo ne toliko, da bi imeli dve menjavi 😉 Težke noge in utrujenost, nas niso prestrašile, ko smo pred tekmo videli res veliko število igralcev in gledalcev iz Dornave. Morda je kdo opazil, da sva s »tistim igralcem« poskušala začinit ponedeljkovo tekmo, naj si bo na PARKL strani, mailu, twiterju, FB, SMSih,…. Vse v zdravem športnem duhu…

Naj ob tem povem, sodnika (oba) sta prišla na tekmo 20 min prej. Domači smo imeli na tribuni podporo mladih in starejših navijačev, ni jih bilo veliko, nekaj pa vseeno. Prav tako je na tribuni oz. tudi na naši klopi sedel naš bivši igralec, ki nam je s svojimi napotki veliko pomagal.

Že pred tekmo je bilo videt, da je Dornava na Črešnjevec prišla samo po eno in to je zmago…Njihovih 12 igralcev in strokovni štab na ogrevanju, je izgledalo zelo motivirano in odločeno, da domače igralce popolnoma izčrpa. Če gremo po četrtinah:

  • Četrtina

Že po začetnem skoku se je videlo, da goste ne zanima nič druga, kot samo zmaga in so po nekaj zgrešenih uvodnih metih, hitro prešli v vodstvo. Domači smo nekak poskušali držati korak s hitrimi gosti, vendar vsakič ko smo se približali, so gostje s par dobrimi akcijami ponovno ušli na malo višjo razliko. Domači smo že v prvi četrtini opravili menjavo J in se proti koncu četrtine približali samo na koš razlike.

  • Četrtina

Domačim se je kljub menjavi, že kazala utrujenost in nikakor se nam ni uspelo približat gostom in jih morda prehitet. Gostujoča obramba je bila nepopustljiva, domači pa smo se trudili spravit žogo čez obroč, kar pa nam nekak ni najbolj uspevalo. So bili svetli trenutki, vendar pa so jih nato gostje z raznoliko igro hitro potemnili…. Žal bi morda lahko več napisal, samo težko je biti menjava in si še zapomniti vsako akcijo.

  • Četrtina

Ko smo že domači mislil, da smo dosegli naš max. v izčrpanosti, pa smo v drugem polčasu začeli počasi ampak vztrajno lovit goste, ki s svojimi menjavami, prodori, meti od daleč nikakor niso pomagali pri prizadevanju domačih, da se jim rezultatsko približamo. Morda je bil en problemov gostov osebne napake, sploh njihovega centra Vojska (ki skoraj presedel ostanek tekme, že pred začetkom tretje četrtine 😉 ). Domači nikakor nismo uspeli ustavit njihovih dveh igralcev Bobeka in Ciglarja (na mojo osebno srečo) Primoža in ne Stanislava. Primožu samo sporočam, da si me lepo obrnil s podajo ali vodenjem med mojimi nogami. Sorry nisem videl kaj točno je bilo, ker sem bil preveč brez kondicije, da bi se lahko tako hitro obrnil 😉

  • Četrtina

Mogoče je kaj iz tretje četrtine bilo v četrti in obratno. Točno pa se spomnim, kdaj smo domači ostali brez menjave, ker je Dolenc dobil 5 osebno. Ne spomnim se kdaj točno sta bila na klop primorana, zaradi osebnih P. Ciglar in Vojsk. Se pa spomnim prodorov Koširja, Kugla in Kocijančiča, ter mete iz razdalje in prodiranje Florjančiča. Počasi ampak vztrajno smo se domači malo pred koncem tekme približali in prehiteli goste, vendar nam ti niso ostali dolžni in nam hitro vrnili. Po pravici ne vem kako, ampak 3 min. pred koncem so še gostje vodili za 6 točk, kako smo se približali ne vem, ker sem že opazil našo čistilko in upal, da bomo čimprej končali.

  • Podaljšek

Igra nekako tako…. Koš na eni strani – koš na drugi strani….. 11 sek. pred koncem time out, domači vodimo dve točki, dogovorimo se, da stisnemo še zadnje atome v obrambi in ne pustimo, da zopet pade trojka v zadnji sekundi. Naredili smo močan pritisk na njihovo zunanjo linijo njihov met iz pol razdalje zgreši cilj, zaprem njihovega centra Kikija, samo mu nekako uspe prek mene (to sicer ni težko) dobit žogo in jo spravit v zadnji sekundi čez obroč, za drugi podaljšek.

  • Podaljšek

Kljub številnim napakam, ki smo jih domači delali čez celotno tekmo, se tudi v 2. podaljšku nismo napakam izneverili, vendar pa nam je uspel res podaljšek z močno obrambo in nekaj kontrami. Pri gostih je v tem času dobil 5 osebno tudi njihov najboljši strelec Bobek, nato pa še »tisti igralec« in domači smo dočakali prvo zmago.

To je to…. poročilo sem pisal dva dni po tekmi, da se glava malo umiri…. Mislim, da je tekma sama izpolnila, da smo jo poimenovali derbi in upam da bomo imeli še več takšnih in podobnih derbijev (držim pa pesti, da ne več v naši telovadnici). Bil je tudi tretji polčas, ki so ga žal gostje prehitro zapustili, je pa res, da pot do Dornave ni kratka, sploh ob tej uri.

Gostje so zelo simpatična in korektna ekipa, sploh z novimi dresi (»tisti igralec ni držal svoje besede). Tekma je ves čas potekala v športnem duhu, kot se spodobi za 2. PARKL ligo. Sodnika, kljub 50 minutami na igrišču opravila delo več kot odlično. Zapisničarke, ki so bile med tekmo malo prestrašene, so po tekmi našle samo hvalo za ekipo iz Dornave (zlasti eden je pustil zelo pozitiven vtis, po tem ko so se na 6 oči pogovorili). »Tisti igralec« je zdaj rešen mojega buzeriranja, zdaj pa si morem poiskat novo žrtev (škoda da Addeco Old Stars ni v naši skupini 😉 ).

Upam, da nam bo v Dornavi uspel isti derbi, z istim rezultatom 😉