Tekma 11. – 2.liga;

Dvorana OŠ Pragersko, 16.02.2012

Sodnika: Gselman, Pirtovšek

KK Pragersko Veterani – KMO Dornava 90:60 (20:17, 25:8, 17:15, 28:20)

KK Pragersko veterani: Žunko 10, Trantura T. 26, Miklavčič 4, Šešerko 16,Rahle 11, Bunta 6, Černe 2, Čelan 15

KMO Dornava: Mahorič 15, Kocjan 14, Vojsk, Veselič M. 6, Ačko 10, Radej, Duh 2, Ciglar S. 7, Ljubec 6

Tekma 11. kola II. lige Parkl je minila v izredno športnem vzdušju, k čemur sta veliko prispevala tudi na igrišču popolnoma nevidna sodnika, ki za opravljeno delo zaslužita najvišjo oceno. Pomlajeno ekipo Dornave lahko poleg ekipe KPŠ štejemo za najbolj športne ekipe v ligi, za kar bi lahko vodstvo lige uvedlo tudi posebno nagrado (za fair play), še posebej ko opažamo, da se na nekaterih tekmah ideja o ‘rekreativni’ ligi popolnoma izgubi.

Derbi začelja je s serijo košev pri domačih otvoril Čelan (7 točk v Q1), ki je na začetku tekme sam držal priključek z razpoloženimi gosti, pri katerih sta bila najbolj razigrana Kocjan (7 točk v Q1) in Mahorič (4 točke v Q1), v nadaljevanju pa se mu je priključil še Rahle (6 točk v Q1), tako da je bil rezultat po I. četrtini 20:17. V II. četrtini je pri domačih v igro namesto Čelana vstopil Trantura, ki je nad ničesar krivimi gosti iz Dornave stresel jezo zaradi izključitve v 9. kolu in v tem delu tekme dosegel 12 točk. S prodori pod koš je spravljal goste v obup, pri čemer so se le-ti končevali še z osebnimi napakami. Da pa pri svojem delu ne bi bil osamljen je s trojko poskrbel Šešerko (6 točk v Q2) in pa že na drugi tekmi zapored neustavljivi Žunko (4 točke v Q2), ki je poleg dobre igre v napadu, kot vedno opravil še izvrstno delo v obrambi, tako da se je četrtina končala z rezultatom 25:8 in se je na odmor odšlo z rezultatom 45:25.

V III. četrtini je z dobro igro pri domačih nadaljeval Trantura (10 točk v Q3), pri gostih pa sta priključek držala Kocjan (7 točk v Q3) in kapetan Ciglar (4 točke v Q3), pri čemer je potrebno povedati, da so bili gosti, že po polovici tekme precej obremenjeni z osebnimi napakami, kar se je odražalo na njihovi igri v obrambi. V zadnji četrtini so izkušeni domačini s preudarno igro v napadu (Šešerko in Čelan po 8, Rahle, Bunta in Trantura po 4 točke) varno pripeljali tekmo do konca, pri gostih pa se je po odhodu Žunka na klop z dvema trojkama razigral Mahorič (8 točk v Q4). Najboljši strelci pri domačih Trantura T. 26, Šešerko 16, Čelan 15, Rahle 11, Žunko 10, pri gostih pa Mahorič 15, obetavni Kocjan 14, Ciglar 7. Za domače je to, zaradi čudnega spleta okoliščin šele druga zmaga v sezoni, vendar zagotovo ne zadnja, gostom iz Dornave pa tudi športno privoščimo še kakšno. Današnjo igro domačih bi še najenostavneje opisali z besedami ”Godine nisu važne…”

več  na uradni strani KK Pragersko

Tihi