4. 3. 2016 ob 18:40

@KK Dornava JC

Ekipa 1 2 3 4 T
KK Dornava 16 21 16 13 66
Beaujolais 17 13 17 10 57

Statistika 

KK Dornava

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Ciglar Primož 4 4 1 3 0 15
Ciglar Stanislav 1 0 0 3 0 2
Kocjan Blaž 2 0 2 2 0 10
Vojsk Roman 2 0 1 4 0 7
Danilo Čeh 0 0 0 3 0 0
Šega Dejan 1 0 0 2 0 2
Kocmut Niko 3 0 0 3 0 6
Kekec Uroš 3 0 0 2 0 6
Dabič Dalen krilo 7 1 1 2 0 18
Skupaj 23 5 5 24 0 66

Beaujolais

# Igralec Položaj FGM FTM 3PM PF TF PTS
Lukman David 1 0 0 1 0 2
Majal Robert 2 1 0 4 0 5
Bobnarič Matjaž 2 0 2 4 0 10
Gradišnik Primož 2 5 0 4 0 9
Gradišnik Matjaž 0 0 0 0 0 0
Bauman Davor 10 5 1 1 0 28
Cof Mitja 1 1 0 3 0 3
Klajnšek Gregor 0 0 0 1 0 0
Skupaj 18 12 3 18 0 57

Prva od dveh 🙂

Dornava,4.3.2016
Sodnika: Germadnik, Senekovič
Zapisničarka: Amadeja Čuš,
Časomerilci: Primož Ciglar, Stanislav Ciglar, Danilo Čeh, Dejan Šega

Zadnja domača tekma in prva zmaga. Tako dolgo smo jo čakali, jo že skoraj dosegli, a je vedno našla pot mimo nas…tokrat smo bika zagrabili za roge in potrdili napredek naše igre z zmago. Gostje so prišli dobro pripravljeni in oboroženi za na tekmo, domači sicer nismo bili v polni postavi, a toliko bolj napaljeni 🙂

Tekma je bila zelo zanimiva. Čeprav smo tokrat domačini igrali brez trenerja, so najstarejši trije igralci prevzeli vajeti vodenja igre tako na kot ob igrišču. Domačini smo po nekaj minutah videli, da z gosti lahko igramo in to nam je vlilo še več poguma ter optimizma za nadaljno igro. Kmalu smo povedli z 10:3, a se gostje niso dali-hitro so nas ujeli in nato prehiteli. Končni rezultat prve četrtine je bil 16:17 za goste.

V drugi četrtini smo Lükari uspeli z boljšo obrambo in nekaj protinapadi (Dabič je uspel kar 3x zapored ukrasti žogo in nato doseči lahke koše) povečati razliko. Hitro se je videlo, da smo morali zelo pametno rotirati visoke igralce, saj so gostje fizično precej močnejši in smo imeli kar nekaj težav z zapiranjem ter dobivanjem skokov. Sicer je tudi druga četrtina bila zanimiva glede doseganja košev, saj smo oboji včasih grešili zicerje in odprte mete, a zadevali tiste najtežje-preko rok ter po možnosti še v zadnjih sekundah napada. Predvsem nam je težave povzročal gostujoči kapetan Bauman, ki je v prvem polčasu dosegel 17 točk. Domači smo imeli strelce razporejene in nobeden ni tako močno izstopal po doseženih točkah. Prvi polčas se je zaključil z vodstvom domačih 37:30.

Po kratki osvežitvi se je tekma nadaljevala s tretjo četrtino. Takrat je nad poškodbo na ogrevanju obupal Veselič M. in tako nas je ostalo še 9 igralcev. Tudi gostujočemu igralcu Cofu želimo čimprejšnje okrevanje, saj si je v enem izmed prodorov v tej četrtini načel gleženj, vendar je stanje po tekmi kazalo na to, da bo do povratne tekme pripravljen. Tretja četrtina je bila relativno podobna prvi-nizek rezultat, zgrešeni odprti meti in zicerji, kakšne neverjetne napake pri podajah itd. Oboji smo se borili in borbali, a nam nekako ni steklo. Domače je v igri držal predvsem Dabič, saj je dosegel kar 9 točk, pri gostih je strelski vod še naprej vodil kapetan Bauman s 6 točkami. Rezultat ob koncu 53:47 za domače.

V zadnjo četrtino smo vstopili odločeni, da tekmo dobimo. Zadnja četrtina ni bila lepa za gledati, saj smo oboji grešili ne samo čista polaganja, ampak tudi protinapade. Verjetno je svoje odigrala utrujenost in tudi živčnost. Domačini smo začeli divjati po igrišču, zaključevali smo napade v 17. sekundi in bili pri tem seveda neuspešni. Gostje so to s pridom izkoristili in se približali na vsega 1 točko zaostanka. Šele takrat smo prišli do možnosti minute odmora in jo seveda takoj vzeli. Danči in Vojsk sta domačo peterko pomirila, dala nekaj zelo dobrih ter uporabnih napotkov, ki so nam nato prinesli zmago. PRedvsem smo z dobro obrambo in dvema zaporednima protinapadoma se uspeli odlepiti na +5 (z dvema ukradenima žogama in zaključenima protinapadoma je veliko delo opravil Kocmut). Na terenu je bilo nekaj trenj, saj smo si vsi igralci želeli zmagati in temu primerni so bili tudi dvoboji na tekmi. Z nekaj uspešno zaključenimi napadi, še eno ukradeno žogo v prvem poskusu presinga, smo prišli do napada za +7, ki smo ga tudi uspešno zaključili. Prišlo je obdobje nekoliko močnejših in trših dvobojev, kjer smo domačini potegnili nekoliko krajšo, a se gostom nismo pustili ter pokazali, da se ne bojimo nikogar. Z zadetima prostima metoma smo prišli do druge najvišje prednosti na tekmi (+9), obranili zadnji napad gostov in nato žogo varno zadržali v zadnjih sekundah ter se veselili prve zmage letos.

Tekma je bila zelo zanimiva, saj se domači nikakor nismo zmogli odlepiti gostom. Ko smo že vodili 9 do 10 točk so le-ti vedno našli priključek. Tako je razlika bila zmeraj v našo korist, a nikakor je nismo uspeli dvigniti na dvomestno številko in tekmo odločiti še prej. Na koncu smo z zmago in razliko zadovoljni ter se že veselimo povratne tekme.

Tretji polčas je lepo uspel. Malo smo predebatirali potek tekme zraven pa še se malo podružili in odžejali. Žal so nekateri gosti morali relativno hitro zapustiti Dornavo, a ne glede na to smo zmago lepo proslavili in se bomo te zadnje tekme spominjali z velikim nasmeškov na obrazu. Maksimalno se bomo potrudili, da bo naslednja tekma še bolj zanimiva in napeta ter seveda bomo skušali doseči še eno zmago v gosteh, da bo bera polna 🙂 .

Ob koncu sezone in domačih tekem, bi se radi zahvalili vsem, ki so nam pomagali, da smo to leto izpeljali h koncu. Trenerju Petru Filipiču, časomerilcu Borutu Šegi, zapisničarju Blažu Ciglarju, g.Iztoku Hrastnikarju (OŠ Dornava) in vsem sponzorjem!

Lp iz Dornave