PARKL 2. liga, 4. kolo

Datum: 14. 12. 2012

Kraj: Starše

Starše – Čiro :  KMO Dornava 70 : 65 (21:23, 15:9, 16:17, 18:16)

Sodnika: Močnik, Juhart

Za Borut Besedič – Čiro so igrali: Goran Z., Denis, Tine, Luka, Tjaž, Andrej, Uroš, Ermin, Niko, Aljaž.

Borut Besedič, trener: Zmagi se ne gleda v zobe! Fantom čestitam za zmago, gostom pa za dobro in športno igro. Četrto kolo je že, pa še nismo uspeli rešiti težave s pristopom na začetku tekme. Fantje? Košarka se igra od prve minute – agresivno in na zmago! To, da smo na podlagi lanskih iger nekje papirnati favoriti, očitno zelo škodi našim glavam in vpliva na igro; hkrati se druge ekipe bolje pripravijo na nas. To se nam lahko zelo hitro maščuje.

Ekipa Dornave ni kaj dosti spremenjena, imajo le trenerja, ki jih je zelo uspešno vodil in znal najti odgovore na našo igro.

Mislili smo, da bomo hitro odskočili (rezultatsko), vendar so nas gostje uspešno ustavili, odgovorili na našo igro. Tekma je bila skozi izenačena, ni bilo večje razlike. Čutil pa sem že v začetku, da bo tekma do konca izenačena. Mojim fantom ne morem očitati zagnanosti in borbenosti, rad bi jih pa opozoril, da morajo bolj igrati z glavo, bolj umirjeno (meti na koš!!!). Fantje se ne zavedajo, da so bistveno hitrejši; to lahko izkoristijo in si vzamejo dovolj časa za met. Prilagam tudi statistiko za našo ekipo, ki jo je vodil Luka in se mu zato zahvaljujem. Statistika je informativna za naše fante in dobra informacija za naprej.

V drugi četrtini smo zaigrali malo bolje, zadihali z nekaj ukradenimi žogami, skoki v napadu in igra je bolje stekla, a še vedno je bil rezultat bolj kot ne izenačen.

V drugem polčasu je bila igra podobna kot prej, a uspelo nam je- proti koncu pridobiti prednost 9 točk, ki smo jo lahko pred napadi gostov do konca uspešno obranili.

Skozi celo tekmo smo dobro skakali v napadu, predvsem gre pohvala Andreju za 19 skokov-dvojni dvojček, pograjal pa bi met za tri točke.

Eden od gostujočih igralcev je rekel, da učim igralce grobosti (pa ni hudega, sva se potem zelo športno pozdravila) – moram se odzvati. Fantov ne učim nešportne igre, zahtevam pa od njih hitro in čvrsto igro, pravilne bloke, pravilna odvajanja in korektne prekrške, kajti to je edino, s čimer lahko konkuriramo sicer velikokrat grobim potezam v tej ligi, kjer so igralci izkušenejši, mnogo je samoukov, čeprav ne nujno z več znanja. Kar se zgodi več od tega, je pa prej zaletavost igralcev in neizkušenost. Mislim, da v ekipi ni nikogar, ki bi ZNAL narediti hoten grob prekršek. To bi znal jaz. 🙂

Tekma je bila športna, igra trda, a z veliko korektnega odnosa v obeh taborih, pohvaliti pa je treba tudi korektno sojenje obeh sodnikov, Močnika in Juharta.

Hvala tudi zapisničarski mizi za zelo dobro opravljeno delo!

Koč Čiro

Starse Ciro – KMO Dornava statistika (pdf)