Pokal PARKL Spalding 1.krog
Dom športa
19.12. 2015
Sodnika: Senekovič, Močnik

KK Adecco Maribor : KK Dornava Jack Caffe 76:35 (45:10) (18:04, 27:6; 13:11, 18:14)

Zanimiv večer ali “kako je Stan d Man postal Stan D Zero”

KK Adecco MB: Horvat, 25, Dobrin 8, Ferme 5, Mirt 14, Stojkovič 3, Vedlin 4, Želj 7, Ensar 8, Ternjak 2
KK Dornava Jack Caffe: Ciglar P. 8, Murko 2, Bobek 12, Kocmut 7, Čeh 6

Ankete, provokacije, zbadanja, oblački v slikah, pa spet oblački v slikah, pa kontra filmski plakat, pa spet koruptivne napovedi in na koncu..sobota, prijazen večerni dan in tretja tekma dneva. V ligi je premalo zanimivosti. Nekako resno je postalo vse skupaj. Čas je bil, da se najde the special one, ki bo monotonost prekinil. Sam Zeus ga je poslal v obliki malega upornika, hrabrega dornavskega vojščaka, motorista z zelenim dresom, dornavskega svetca, človeka pristriženih las in rahlega britja, možakarja z ubijajočo voljo in “samouničevalno” košarkarsko podobo (:)), fanta, katerega se Hollywood ni odkril (pa bi ga moral) in da končamo skromno..človeka z laskavim nazivom “šef lige PARKL”. Specijalec Stan se je odločil, da se bo takoj po žrebu pomeril z vsemi v ekipi večkratnih prvakov. Tako ali drugače. In frdamano dobro se nam je Adeccovcem zdelo, da ima specialni Stan toliko “jajčk”. :). Pred tekmo v garderobi nervoza. Na tekmo ni prišel niti eden pravi center. Pero je skrbel za predbožično vzdušje v Dupleki (j**ga, nekdo mora), Esterajher Čupa je legitimno kradel plazmo, Julien Goma je po enih informacijah padel po stopnicah, po drugih je skočil skozi okno, ker ni našel ključa (še preverjamo) in si poškodoval peto, Goljo je ipak “sportski direktor” i “šta se mora, mora se” plus izdal ga je domači srbski aspirin in ga je nadigral prehlad. Jah Goljo, i rakija nije više to, što je bila :). Kako bomo proti Dornavi? Coach Žile ni imel na voljo velikih, zato so v to kategorijo stopili do sedaj “manj veliki” ampak še vedno ne “mali”. Jacki iz Dornave in njihov jezdec apokalipse so namreč napovedali veliko tekmo in koncentracija je bila zaželena. Ampak…favorit glede na položaj v prvenstvu, je bil znan. Glede na to, da je sam avtohtoni dornavčan Cigl priznal, da so oni prvaki spodnjega dela druge lige…smo šli v tekmo resno. Spet, kadar se igra proti prvakom, pa to kakršnimkoli prvakom, je treba bit pripravljen.

Kaj reči o tekmi? Conska obramba Jackov je narekovala spremembo razmišljanja. Prvič na uradni tekmi v ekipi Adecca v štartni peterki debitira Vedlin kot “big dog”. Igra proti coni se je začela. Zdi se mi, da Tedi Horvat, bolj kot je utrujen, bolje zadane. Človek je prišel iz ???urnega šihta samo za to, da si globoko pogleda v oči z nasprotnim moštvom in apokaliptičnim jezdecem. Sam sem pa zaznal problem. Ta je bil v eni 6 podaji domačih proti conski obrambi. Takrat je namreč žoga izigrano prišla do našega čebelarja, ki je neusmiljeno in neovirano streljal za tri točke..in bil uspešen. Kot je kasneje ugotovil Robi little Piksi, je Tedi še edini, ki zadene trojko v tej dvorani . Gostje pa vseeno niso prišli kr tako. Kljub besedam in malo zajebancije pred tekmo, so se postavili kot treba. Sevda je prišla do izraza kvaliteta domačih, ampak niti pod razno Jacki niso izgledali “blesavo”. Igralo se je normalno. Adeccovci so imeli možnost sprobati par zadev, Jacki pa so si vsako doseženo točko tudi zaslužili. Rezultat in nihanje rezultata sploh ni pomembno in zdaj o tem pisat in razglabljat o akcijah…nima smisla. Menim, da so vsi akterji na igrišču uživali ob zadnji tekmi sezone. Rekordno hitro smo tekmo tudi zaključili. Zeus je poskušal apokaliptičnemu jezdecu podariti tudi kakšen zadet koš, a žal so to Adeccovci nenamerno preprečili. ..pa skoraj je bilo blizu, pa kr ni šlo. Na koncu to niti ni pomembno, saj so si pubeci stisnili roke in lahko rečemo, da smo se teh nekaj tednov super zabavali ob teh zbadanjih. Žal mi je vedno tistih, ki v Adeccovcih vidijo neke “umetne” zvezde naše lige in včasih glumarijo s komentarji brezveze. Ampak kot povedano, je tudi to delček “igre”, da se lažje najdejo motivi. S tem se dela tudi kvaliteta in na koncu koncev je zato liga vedno boljša in še bolje organizirana.

Kaj reči ob koncu leta 2015.? Adeccovci smo v tem koledarskem letu osvojili tretjo lovoriko PARKL in izgubili vsega 3 uradne tekme. Uspešno smo se preselili in adaptiramo počasi. Dokler uživamo v basketu, bomo našo misijo nadaljevali tudi v prihodnjem letu. Vsem akterjem PARKla želimo vse najlepše in da so zdravstveni kartoni brez zapiskov.

Kar se pa tiče aftera..je apokaliptični jezdec ponovno postal Stanislav C. V redu ded. Na tem mestu še osebna zahvala za dobro za sodelovanje v preteklem letu. Nekaj smo naredili, nekaj poskusili, nekaj uspeli, nekaj spet ne. Zato smo nalili kuhano in spili na hitro nekaj rund, preden se je ohladilo. Večer je bil dolg in tekma bo ostala v spominu vseh, še najbolj zaradi pred in po dogajanja.

Uživajte praznike in bodite fajn.

Iz Doma športa zadnjič v letu 2015

Battisti